Onze Personal trainer Jesse geeft het goede voorbeeld

Als personal trainer motiveer je mensen hun levensstijl aan te passen om zich uiteindelijk beter/fitter te gaan voelen.

Het is heel makkelijk om mensen te vertellen wat ze moeten doen. Het zelf doen is heel andere koek. Regelmatig moeten mensen hiervoor hun grenzen opzoeken en verleggen om hun doel te bereiken.

Vanaf mei 2018 ben ik de vaste personal trainer op onze locatie in veldoven. Dit heeft mij gemotiveerd om zelf deel te nemen aan een ” Men’s Physique” wedstrijd. Hiervoor was een goed voedingsschema en de juiste trainingsarbeid nodig om uiteindelijk voldoende vet te verliezen met behoud van spieren.

Zelf een voedingsschema volgen?

Op 20 Augustus 2018 ben ik begonnen met mijn voorbereiding. In het begin ging het me heel moeilijk af, aangezien je een bepaalde leefstijl gewend bent. Toch hield ik het vol en na 2 tot 3 weken voelde ik me een stuk fitter en sterker, waardoor mijn motivatie alleen maar meer werd.

Langzaam maar zeker was er verschil te zien. Wat een goede combinatie van voeding en trainen met je lichaam kan doen is ongelofelijk. En zolang je de juiste mindset hebt is alles mogelijk.

Dit bleef ik mijzelf vertellen! Natuurlijk zijn er ook mindere momenten geweest waarbij ik er helemaal klaar mee was. Elke dag bezig zijn met een doel is fijn, maar ook vermoeiend. ‘s Avonds stond ik in de keuken mijn 5 maaltijden voor de volgende dag voor te bereiden en elke ochtend ging de wekker om 6 uur voor het vaste uurtje cardio op de fiets.

Het vergt veel discipline en doorzettingsvermogen om je gedrag aan te passen. En het is niet eenvoudig om dat elke dag perfect te doen. Aangezien ik al ruim 10 jaar lang deze sport beoefen weet ik dat ik altijd kon eten wat ik wou zonder aan te komen. En op dagen dat ik er even helemaal doorheen zat ging ik niet trainen en at ik gewoon even waar ik zin in had.

 

Meten is weten!

Wekelijks werd ik gemeten en gewogen en daarbij was overduidelijk te zien welke week ik had ‘gecheat” en elke week ik dat niet had gedaan. Overtuigd was ik van het feit dat af en toe een pizza of een glas cola geen effect op mij had. Nou.. ik kwam dus van een koude kermis thuis.

Toen ik de aangepaste leefstijl begon te accepteren, werd ook mijn drang om ”slechte” dingen te eten of te drinken minder en minder. Ik raakte gewend aan mijn nieuwe leefstijl. Alles maar dan ook letterlijk alles ging beter en makkelijker. Op mijn werk functioneerde ik beter en tijdens het sporten (of het nou voetbal of fitness was) presteerde ik ook beter en beter.

Je lichaam is je kostbaarste bezit

Elke dag werd ik wakker met een lach en een doel voor ogen, ik wist precies wat ik elke dag ging doen en had totaal geen moeite meer om mijn schema’s vol te houden. Mijn lichaam begon er aan te wennen en niet alleen mijn physique werd beter. Mijn huid werd gaver en mijn denkvermogen werd sterker.

Door deze ervaring ben ik nog meer gedreven om deze leefstijl te promoten (dan bedoel ik niet de wedstrijd) maar de gezonde en juiste voeding en trainingen.

Iedereen is zuinig op zijn bezittingen en wil er voor zorgen dat deze zo goed mogelijk worden onderhouden. Jouw lichaam is je meest kostbare bezit! je krijgt er ook maar 1. Zorg er voor dat je jouw lichaam dan ook behandelt als jouw meest kostbare bezitt en zorg er voor zoals je er voor hoort te zorgen!

Your body is your temple. Keep it pure and clean for the soul to reside in.