Spinning en RPM in Eindhoven

Spinning en RPM zijn een fietstrainingen op een soort hometrainer met een vliegwiel. Spinning en RPM workouts zijn goed voor hart en bloedvaten, je krijgt een sterk hart, het vergroot je longinhoud en is goed voor een regelmatigere bloedsomloop en soepele spieren.

Sport-up in Eindhoven biedt een gevarieerd spinning en RPM lesprogramma aan. Wil je kennis maken met spinning of RPM training maak dan eens een afspraak voor een gratis proefles.

Spinning en RPM lessen

Spinning is een indoor fietstraining op muziek in groepsverband. Spinning is een pittige training die je afwisselend staand en zittend doet op een spinningfiets, een soort hometrainer. Spinning doe je op de maat van de muziek en onder leiding van een professionele instructeur. De workout is goed voor hart en vaten, je krijgt een sterk hart, het vergroot je longinhoud en is goed voor een regelmatigere bloedsomloop en soepele spieren. Verzuring en aanhechtingspijnen komen minder voor en de bil, been, en rugspieren worden veelvuldig gebruikt. Een sessie duurt ongeveer 45 à 60 minuten en je verbruikt ongeveer 500 tot 700 calorieën per les.

Hoe is een spinning (of RPM) training opgebouwd?
Je begint de training met een rondje rekken en strekken om blessures te voorkomen. Je fiets stel je zelf in op de juiste hoogte, weerstand en snelheid, waarbij je je eigen tempo aanhoudt. Je kunt een hartslagmeter om doen om te kijken of de zwaarte van je training aangepast moet worden. Spinning is een fysiek zware sport, waar je behoorlijk wat uithoudingsvermogen mee opbouwt. Bij spinning heb je een aantal verschillende trainingen die je kunt volgen. De mate van weerstand die je instelt, bepaalt het niveau waarop je traint. Veel wielrenners doen ook aan spinning tijdens de winterperiode. Om zo hun conditie op te bouwen en te behouden. Voor een beginnende spinner is het altijd belangrijk om de basisprincipes en de verschillende houdingen goed uitgelegd te krijgen en vanuit dat standpunt je trainingsniveau langzaam op te bouwen.
Hoe kan ik met spinning (of RPM) starten?
Iedereen kan deelnemen aan een spinning les. Elke nieuwe deelnemer/ster krijgt uitleg over het instellen van de fiets, techniek en handposities.

Wil jij een gratis proefles