Personal program bij

Rugklachten of
hernia

 

personal training Programma

“ Rugklachten, maar je weet niet waar te beginnen? ”

Bewegen voorkomt niet alleen rugklachten, maar is meestal onderdeel van de behandeling ervan. Blijf dus zeker in beweging bij rugpijn. Hevige pijn in de rug kan er voor zorgen dat je angst krijgt om te bewegen. De rug heeft echter beweging nodig om terug goed te functioneren. Een hernia is ontstaan door bijvoorbeeld een verkeerde houding. Door aan uw houding te gaan werken en door oefeningen kunt je een heel eind komen. Het is belangrijk dat je verantwoord blijft bewegen! Door te blijven bewegen, herstel je sneller.

Acute, chronische en recidiverende rugpijn

Rugpijn kan veroorzaakt worden door verschillende factoren. De echte oorzaak bepalen is niet altijd eenvoudig, meestal is het een samenspel van verschillende factoren. Niet alleen lichamelijke factoren (een slechte slaap- of zithouding, staand werk, zware lasten tillen, overgewicht, zwakke buik- of rugspieren, enz.). Maar ook psychologische, sociale en persoonlijke factoren kunnen stress gerelateerde rugpijn opwekken.

Hernia

Een hernia is een uitpuiling van schijfje tussen je wervels. Zo’n schijfje heet een tussenwervelschijf. In het midden van een tussenwervelschijf zit een zachte gel. Als die gel uitpuilt, kan dat op zenuwen drukken en deze prikkelen waardoor je erge last kan krijgen.

Hoe weet je of je een hernia hebt?

Alleen als de uitstulping op een zenuw duwt, kan dat hevige pijn in de rug en uitstralende pijn via de bil naar één been geven, soms helemaal tot in de voet. De meeste personen met een hernia hebben voortdurend felle beenpijn, vooral als ze zitten.

Maak het verschil

Ga voor resultaat en doe mee!

Werk hieraan samen met onze personal trainer Joey Borgers die al jaren ervaring heeft op het gebied van rug/nekklachten. Oefeningen uitvoeren op de juiste en correcte manier is belangrijk

Wat kunnen we bieden

 – U krijgt een gratis Intake.
– Check-up
– Training en pakket op maat

 

Doordat ik elke dag last van mijn rug had, heb ik vele fysio behandelingen, chiropractors en neurologen bezocht. Jammer genoeg bleef de pijn. Via mijn huisarts kwam ik terecht bij naar Sports-Up in Eindhoven. Na een check-up met de personal coach was ik heel tevreden over het gesprek en kennis die mij werd ingebracht. Ik heb daarna een aantal lessen gehad om mijn rug sterker te maken en dat heeft super goed geholpen! Ik merkte al snel dat ik mentaal en fysiek een stuk meer kan, vooral mentaal is het super fijn voor mij ik denk niet meer constant aan de pijn. Dankzij de lessen van de personal coach bij Sports-Up Joey Borgers. Ik raad het zeker aan om dit traject te proberen, Bij Sports-Up zijn ze in staat een relatie met je op te bouwen waardoor je kan zeggen waar je behoefte aan hebt en je gehoord voelt!

Ingrid Appelhof

Elke week had ik behandelingen bij de fysio en het helpt dan altijd voor een paar dagen, maar de pijn in me rug kwam al snel terug. Elke week schoot het weer in me rug waardoor ik een paar dagen niks kon doen. Toen ben ik doorgestuurd naar Sports-Up want daar hebben ze ook een rugklachten traject om te volgen. Ik heb toen meteen een intake gepland om te kijken hoe het gesprek zou zijn. Het gesprek was echt heel fijn en heeft me ook meteen motivatie gegeven om hiermee aan de slag te gaan. Nu loop ik al 11 weken 1x in de week bij de personal coach joey borgers en er wordt echt geluisterd naar je! Mentaal heb ik een stuk minder stress en fysiek ben ik ook wat sterker geworden. Het gaat de goede kant op! Ik raad het zeker aan om dit traject te volgen.

Ryanne Smeets

Sportschool Eindhoven

    NAAM

    E-MAILADRES

    BERICHT

    Proefles