Motivatie tips

Motivatie vasthouden tijdens je vastgestelde doel blijft voor vele altijd een uitdaging. Om welk doel het ook gaat, motivatie en doorzettingsvermogen zijn enorm belangrijk in het gehele proces. Er zijn een aantal manieren om jezelf te blijven motiveren en zeker de moeite waard om uit te proberen!

1. Visualiseer
Er zijn twee soorten visualisaties, die van het verleden ook wel herinneringen genoemd en die van de toekomst, ook wel creatie genoemd. Door je toekomst te visualiseren kun je je toekomst creëren. Een uitstekende manier om je doelstellingen te visualiseren dus!

2. Dreamboard
Ontwerp je eigen dreamboard met foto’s en plaatjes van je doelstellingen. Dit kun je letterlijk zichtbaar maken door het op te hangen in een ruimte wat jij prettig vind of je hebt de mogelijkheid om dit in je eigen mind te planten. Dan behoud je de foto’s en plaatjes bijvoorbeeld in je telefoon, aangezien we die dagelijks bij de hand hebben waardoor je jezelf aanleert hier ook echt dagelijks mee bezig te zijn. Zo creëer je dat je gaat nadenken hoe je telkens een stap dichterbij je doel komt.

3. Actie
Bedenk welke acties er nodig zijn om je doelen te behalen. Maak vervolgens een stappenplan en ga aan de slag. Make each day count!

4. Positiviteit
Net als alles in je hele leven is gebaseerd op ontwikkelen, groeien en uitdagingen is het belangrijk dat je durft te falen! Zie het als een leerproces. Wees vriendelijk voor jezelf en doorzie dat problematiek geen blokkade oplevert enkel je inspireert om in oplossingen te denken.
Wees hierbij vooral creatief! Door iedere keer weer positiviteit toe te passen op de weg naar je succes, conditioneer je als het ware je onderbewustzijn.

5. Inspiratie
Breng tijd door met mensen die je inspireren.
Dit kan zijn door omgang met mensen in je naaste omgeving of door geïnspireerde personen op afstand te bestuderen. Lees hun succesverhalen en verwijder stoorzenders die je onderweg opmerkt.
Je zult merken dat als je hier consequent aan werkt dat je zelf ook nog eens een inspiratiebron kunt worden voor anderen. Deze manier van geven en ontvangen is een mooie bijkomstigheid en zal je ook veel positieve energie opleveren.

Wat je wellicht hebt opgemerkt is dat er een patroon zit in de volgorde van het hebben van een doel tot het behalen van succes.
De manieren 1 tot 5 duiden op een stappenplan die je kunt volgen en bij de juiste toepassing zal dit een positieve uitwerking hebben op jouw doelstellingen. Veel plezier met de ontdekking van jouw reis naar succes

Sports-up

Sportschool Eindhoven / Veldhoven

  NAAM

  E-MAILADRES

  BERICHT

  Openingstijden

  Eindhoven / Veldhoven

  Maandag – vrijdag: 08:00 – 22:00
  Zaterdag: 09:00 – 13:00 (Veldhoven tot 16:00)
  Zondag: 09:00 – 16:00

  Proefles